The Digital Surgery

Technology, computers, internet, websites, mobiles, cameras, audio and video.
SPONSORS: Hua Hin Web Design
Post Reply
User avatar
laser
Member
Member
Posts: 61
Joined: Sun Oct 26, 2014 5:17 pm

Re: The Digital Surgery

Post by laser » Fri Mar 17, 2017 1:29 pm

MajorBloodnok wrote:
Thu Mar 16, 2017 5:48 pm
WORD - Annoying, unwanted corrections & underlining
For Word 2007 and later versions go to File - Options - Proofing then review/change the settings for AutoCorrect.

For older Word versions go to Tools - AutoCorrect options and also see Tools - Spelling & Grammar (or just press the F7 shortcut). Alternatively, go to Tools - Options - Spelling & Grammar.

Cheers

User avatar
MajorBloodnok
Suspended
Suspended
Posts: 686
Joined: Mon Oct 25, 2010 7:50 pm

Re: The Digital Surgery

Post by MajorBloodnok » Fri Mar 17, 2017 4:13 pm

Hello,

thanks a lot!

Got rid of the nuisance at last!

Have a nice weekend (with sun!)

MB aka 'Mike the Fritz'
A GRATEFUL GUEST OF THE KINGDOM OF THAILAND & HER PEOPLE

thecolonel
Member
Member
Posts: 89
Joined: Sat Oct 11, 2014 3:34 am

Google photos

Post by thecolonel » Sun Mar 26, 2017 3:07 pm

Every time I take piccie my Google photos app wants me to publicly share that photo through my Google account! It gives me a yes/ no(discard) option and I say no but I really don't want this happening. I have gone into settings and can't see how to disable it, any help appreciated thanks

Sent from my CUBOT_NOTE_S using Tapatalk


User avatar
buksida
Moderator
Moderator
Posts: 15678
Joined: Tue Dec 31, 2002 12:25 pm
Location: south of sanity
Contact:

Re: The Digital Surgery

Post by buksida » Sun Mar 26, 2017 3:34 pm

I dont use that app but I think you have to disable 'Google photos backup' to stop it trying to upload your pics every time.
Who is the happier man, he who has braved the storm of life and lived or he who has stayed securely on shore and merely existed? - Hunter S Thompson
Get out there: On The Road Asia

User avatar
hhfarang
Hero
Hero
Posts: 10841
Joined: Fri Mar 12, 2004 1:27 am
Location: North Carolina

Re: The Digital Surgery

Post by hhfarang » Sun Mar 26, 2017 8:23 pm

I have Google photos and backup to Gcloud and I don't ever get that message... I didn't mess with the settings; just installed the app and opened it. Google asked me once if I wanted to backup my photos to it's cloud and I said yes. Since then, no more dialogue.

It must be something somewhere in your settings.
My brain is like an Internet browser; 12 tabs are open and 5 of them are not responding, there's a GIF playing in an endless loop,... and where is that annoying music coming from?

thecolonel
Member
Member
Posts: 89
Joined: Sat Oct 11, 2014 3:34 am

Re: The Digital Surgery

Post by thecolonel » Mon Mar 27, 2017 7:13 pm

Actually after I posted this the administrator took it down! So that motivated me to try to fix.... so anyways I found out it was Google MAPS that was, the culprit! That was set to notify me of pictures taken wherever I was so I could post them, so I disabled it with some fiddling

Sent from my CUBOT_NOTE_S using Tapatalk


User avatar
Lev
Forum Admin
Forum Admin
Posts: 5617
Joined: Fri Dec 27, 2002 9:14 am
Location: Hua Hin Forum

Re: The Digital Surgery

Post by Lev » Fri Mar 31, 2017 9:10 pm

thecolonel wrote:
Mon Mar 27, 2017 7:13 pm
Actually after I posted this the administrator took it down!
The Administrator took nothing down, the topic was merged/moved to the appropriate section.

NOKYAI
Guru
Guru
Posts: 790
Joined: Mon Feb 16, 2004 1:38 am
Location: Hua hin
Contact:

Problems with AIS 2G today?

Post by NOKYAI » Thu Apr 13, 2017 4:12 pm

Hi folks,
My 2G AIS service up here in Mon mai, seems to have suddenly stopped. My phone shows 4 bars but says emergency only.

Has the service just been switched off....not heard anything about this for some time.
I have credit, but could I have run out of time? I have been back in the UK for a couple of months, so this is possible. But have bought more credit/ time but can't load it because emergency only.
Or is the service down?

Thanks in advance for your help.
Now semi retired 60:40 Thailand: UK ( seems to be working well)

NOKYAI
Guru
Guru
Posts: 790
Joined: Mon Feb 16, 2004 1:38 am
Location: Hua hin
Contact:

Re: Problems with AIS 2G today?

Post by NOKYAI » Thu Apr 13, 2017 4:19 pm

Sorry false alarm! Seems my sim had moved in its holder!
Now semi retired 60:40 Thailand: UK ( seems to be working well)

User avatar
MajorBloodnok
Suspended
Suspended
Posts: 686
Joined: Mon Oct 25, 2010 7:50 pm

Re: The Digital Surgery

Post by MajorBloodnok » Sat Apr 22, 2017 4:52 pm

Hello, good afternoon everyone!

I copy lots of images from the it.

Unfortunately some of them refuse to be subjected to Picasa.
Is there a way to manipulate this block?
There are some apps on Picasa that are not available on Paint.

Thanks!

Have a nice weekend!

MB aka 'Mike the Fritz;
A GRATEFUL GUEST OF THE KINGDOM OF THAILAND & HER PEOPLE

User avatar
barrys
Legend
Legend
Posts: 2095
Joined: Fri Sep 23, 2005 1:52 pm
Location: Enjoying the sea air on a boat around Pak Nam Pran

Re: The Digital Surgery

Post by barrys » Thu Jun 15, 2017 11:12 pm

So, it seems to be time to buy a new PC. Had the present one around 5 years and the problems are becoming increasingly frequent.

I use the computer up to 12-14 hours a day. I'm a professional translator, so most of the use is text-based, mainly involving MS Office and Acrobat PDF, but the files can be pretty large with the graphic content involved.
I run 3 x 32" LED TV's as monitors, so have to have a pretty powerful graphics card.
I also use the computer for TV/video streaming, sometimes parallel with working.

So what sort of specs should I be looking for in a new computer, in terms of processor, RAM, hard disk and graphics card specs.

Look forward to your suggestions.

User avatar
buksida
Moderator
Moderator
Posts: 15678
Joined: Tue Dec 31, 2002 12:25 pm
Location: south of sanity
Contact:

Re: The Digital Surgery

Post by buksida » Fri Jun 16, 2017 12:06 am

Everyone will have a different answer, and it all depends on your budget, you can spend 1,000 or 20,000 baht on a graphics card alone!

But if you want something to last the next five years I'd go for the following ...

CPU: Intel i5 or AMD FX 9000 series
RAM: Kingston DDR4 16 GB
Hard Drive: SSD 256GB (keep your data on a portable hard drive)
Graphics: Nvidia GTX 1050 or Radeon R9 285
PSU: Coolermaster or Thermaltake 700 watts or above

Of course your mainboard will depend on which combination of the above you go for, if you have deep pockets go for the i7 CPU. The solid state drive will be a lot faster than a regular hard disk and you'll get a noticeable performance boost out of it - your data should be kept off the system drive. With graphics cards the sky is the limit, the two I've listed are both very capable but you can spend thousands on them. Most people over look the power supply and use a cheapo one that comes with the case and cannot produce the juice for the top end hardware. You should spend at least 3,000 baht on a decent PSU.

All of the components can be ordered online if you have the inclination to build it yourself!

http://www.tomshardware.com is a great website for comparing PC hardware.
Who is the happier man, he who has braved the storm of life and lived or he who has stayed securely on shore and merely existed? - Hunter S Thompson
Get out there: On The Road Asia

User avatar
Big Boy
Moderator
Moderator
Posts: 30119
Joined: Fri Nov 04, 2005 7:36 pm
Location: Bon Kai

Re: The Digital Surgery

Post by Big Boy » Sun Jun 25, 2017 5:44 pm

A few days ago, a friend told me that he couldn't access Chrome or Firefox - getting the message, 'No Internet'.

I'm now getting exactly the same i.e. I can only use IE.

Is anybody else experiencing this?

He is connected via TOT, and I'm connected via True. I've tried my mobile hotspot, but still the same.
League 1 - AFC Wimbledon...0 Plymouth Argyle....1 :dance: :dance: :dance: :dance:
Points 10; Position 24

User avatar
Big Boy
Moderator
Moderator
Posts: 30119
Joined: Fri Nov 04, 2005 7:36 pm
Location: Bon Kai

Re: The Digital Surgery

Post by Big Boy » Sun Jun 25, 2017 7:10 pm

I think I've solved it. Betternet is not allowing access. Disable Betternet, and all is well.

I thought no problem, and re-enabled Hide My Ass - that won't work either :cry:
League 1 - AFC Wimbledon...0 Plymouth Argyle....1 :dance: :dance: :dance: :dance:
Points 10; Position 24

User avatar
PeteC
Moderator
Moderator
Posts: 20557
Joined: Tue Mar 23, 2004 7:58 am
Location: All Blacks training camp

Re: The Digital Surgery

Post by PeteC » Sun Jun 25, 2017 11:41 pm

No issues for me with TOT fiber or True 4G. Pete
Governments are instituted among Men, deriving their just powers from the consent of the governed. Source

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests