Dobbelt statsborgerskap tillatt!

Image
Image Image Image Image Forum for discussion in Dansk, Svensk, Norsk og Finsk.
Post Reply
Frank La Rue
Guru
Guru
Posts: 561
Joined: Sat Jul 30, 2005 4:24 pm
Location: Norway/ Bangkok

Dobbelt statsborgerskap tillatt!

Post by Frank La Rue » Sun Apr 03, 2016 1:51 pm

Min thalandske kone og jeg har i the thai-norkse miljø og på offentlige fora observert en diskusjon om det er dispensasjon fra den almene norske regel om at man bare kan ha et statsborgerskap om man er norsk. Ingen er kjent med en faktisk love endring men "ryktet" har vært at UDI tolker lovverket dit hen at thaier kan få norsk statborgerskap og beholde sitt Thai statsborgerskap grunnet at Thailand har en militær regjering, altså en Thai kan ansees som politisk flykning. Nedenfor er email teksten jeg sente til UDI på deres hjemmeside:

Fritekstfelt: MIN KONE ER THAI. DET FINNES EN DISKUSJON IN DET OFFENTLIGE ROM AT PERSONER MED THAI STATSBORGERSKAP KAN SØKE ON NORSK PASS OG BEHOLDE SITT THAI STATSBORGERSKAP. ÅRSAKEN SKAL VÆRE GRUNNET I DEN MILITÆRE SITUASJONEN I THAILAND.
MEDFØRER DETTE RIKTIGHET?


Her er svaret jeg fikk:


Vi viser til e-posten du sendte oss 27. mars 2016.

Thailandske borgere som innvilges norsk statsborgerskap, får beholde sitt thailandske statsborgerskap. Dette betyr at de da har dobbelt statsborgerskap.
Bodil Grande
seniorrådgiver / senior adviser
Oppholdsavdelingen/Residence department
+47 23 35 16 00

Utlendingsdirektoratet/Norwegian Directorate of Immigration


For Frank La Rue og Kone er dette paradigmeskifte og vi er svært glade. Kanskje dette er gammelt nytt for mange men for oss er dette kjærkomment nytt. Vi håper det også kan hjelpe andre :D
One Day I'm gona die. I can live with that.

Bluesky
Professional
Professional
Posts: 441
Joined: Sat Sep 26, 2015 1:56 pm
Location: Hua Hin, Outback Queensland

Re: Dobbelt statsborgerskap tillatt!

Post by Bluesky » Sun Apr 03, 2016 2:12 pm

Frank, I normally enjoy reading your posts, somehow this time, something has gotten lost in the translation!

Frank La Rue
Guru
Guru
Posts: 561
Joined: Sat Jul 30, 2005 4:24 pm
Location: Norway/ Bangkok

Re: Dobbelt statsborgerskap tillatt!

Post by Frank La Rue » Sun Apr 03, 2016 2:18 pm

Bluesky wrote:Frank, I normally enjoy reading your posts, somehow this time, something has gotten lost in the translation!


LOL! I posted this in my native language under the Nordic Section, as my mail to the authorities in Norway and their resoonse is in Norqwegian and the topic is direclty relveant only for Thais living in Norway or having a connetion with Norway. I did post a similar version in english for the case that Norwegians like myself, browse the english sections on this board rather than the Nordic section. You can read about the issue in the english version "Dual Citicenship"
One Day I'm gona die. I can live with that.

User avatar
Norseman
Moderator
Moderator
Posts: 5664
Joined: Tue May 10, 2005 12:13 pm
Location: Hua Hin

Re: Dobbelt statsborgerskap tillatt!

Post by Norseman » Sun Apr 03, 2016 4:25 pm

Jeg kjenner flere thailandske kvinner som kom til Norge i siste halvdel av 1980 årene og de har hatt dobbelt statsborgerskap i hele denne perioden. Det samme gjelder forøvrig også barna deres.
At vi har hatt en militær makt overtakelse i Thailand er ikke noe nytt, så dette kan umulig være årsaken til ryktespredningen i Norge.
Du har jo også mottatt svar fra UDI som bekrefter at denne praksisen med dual citizenship er fullt lovlig og da får man jo bare takke de høyere makter for en god løsning og praksis.

Buakow
Amateur
Amateur
Posts: 31
Joined: Sun Jul 17, 2016 8:48 pm

Re: Dobbelt statsborgerskap tillatt!

Post by Buakow » Sun Jul 17, 2016 9:11 pm

Ja, har heller aldri hørt om noen som ikke får beholde begge statborgerskapene, min kone er i ferd med å søke nå, det har vel gått ca. 5 mnd., men vi leste på UDI siden at det kunne ta opp mot 10 mnd. med behandling av søknad.
Disse 10 mnd. er som vi har forstått ikke fastlåst, for det har noe med arbeidsmengden de har, og nå som alle flyktningene har ankommet Norge, så kan det sikkert ta enda lenger tid.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest