Rabies i Hua Hin

Image
Image Image Image Image Forum for discussion in Dansk, Svensk, Norsk og Finsk.
Post Reply
HAPPYGOLFER
Specialist
Specialist
Posts: 164
Joined: Mon May 17, 2010 8:10 pm

Rabies i Hua Hin

Post by HAPPYGOLFER » Thu Nov 24, 2011 1:58 am

Er det rabies i Hua Hin? Ja , dessverre er dette tilfelle , og fra tid til annen blir noen bitt av gatehunder. og jeg ønsker derfor å dele informasjon

. Man bør være klar over hvordan en skal opptre hvis en blir bitt eller klort av ville hunder eller katter (eventuelt flaggermus). Forekomsten av hundegalskap i området er åpenbart høy og det er en reell fare for at man kan bli smittet av viruset . Offisielt dør det ca 400 personer av hundegalskap i året i Thailand, men tallet er sannsynligvis høyere. Får sykdommen utvikle seg er den dødelig. Det finnes ingen behandling for virussykdommen når den har fått lov å utvikle seg i kroppen.
Det man kan og bør gjøre når en er bitt er tre ting. Det er internasjonalt godkjent standardiserte prosedyrer
1. Såret må vaskes nøye med såpe og vann. Vaskes i ca ½ time. Såret må deretter desinfiseres med virusdrepende veske, iod, chlorhexidin, cloramin eller lignende. Sårkantene må eventuelt skjæres rene. Såret må ikke sys.
2. Rundt såret skal det sprøytes ”motgift”. Det er humant serum (humant rabies immunglobulin) som har antistoffer mot viruset. Dette er relativt dyr medisin.
3. Så skal man ha vaksine mot rabies. Den skal settes inn i muskulaturen i skulderen. Det er nemlig slik at inkubasjonstiden for rabies er relativt lang og kroppen kan etter vaksinen rekke å danne antistoffer i løpet av ca 2 uker. Man skal da ha i alt fire vaksiner tett etter hverandre over to uker.
Denne behandlingen får en ved lokalt sykehus. Det er derfor helt nødvendig at man oppsøker sykehus umiddelbart etter bittet. Bare på den måten kan en være sikker på å få behandling så tidlig at den kan være effektiv. Faren for rabies er reell og ikke en eksotisk sykdom som ikke angår oss. Rundt oss er det dokumentert at hunder har rabies. Man må også omgås ville hunder med stor forsiktighet, eller kanskje hels ikke. Det er ingen som kan se om en hund er smittebærer før i sluttstadiet da hunden har lammelser, frykt for vann og frode rundt munnen. Spyttet inneholder virus som kan finne en åpning i huden som et lite skrubbsår. Nødvendigvis ikke et bitt. Bare det å bli slikket av en smittebærende hund kan overføre viruset til deg. Jeg har ikke funnet beskrevet at smitten er blitt overført fra menneske til menneske, men muligheten er til stede.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests